• kattenoog header 1
  • Leeuw
  • Pipo
  • Pumpkin
  • Putih
  • Taco

me

De vertaler/fotograaf/schrijver

Hallo, mijn naam is Marcel Falter en ik ben sinds november 2011 eigenaar van Kattenoog Producties. Na lange tijd in het bedrijfsleven te hebben gewerkt (onder andere als manager klantenservice, trainer en vertaler) werd het tijd mijn vleugels uit te slaan voor mijzelf te beginnen.

Op weg naar mijn ondernemerschap ben ik begonnen met een studie Engels/Duits aan de Lerarenopleiding ZWN die ik na ruim 4 jaar afrondde. Ten tijde van mijn afstuderen lagen de banen in het onderwijs niet voor het oprapen en al snel belandde ik in het bedrijfsleven bij Swets Subscription Service, een internationaal bedrijf waar ik mijn talenknobbel uitstekend kon gebruiken. Toch wilde ik meer met mijn talenkennis doen en koos voor een opleiding tot vertaler aan de ITV Hogeschool die ik na 3 jaar afrondde.

Inmiddels ben ik een ervaren vertaler en heb in de loop der jaren als freelance vertaler allerhande documenten vertaald: van relatief eenvoudige website-vertalingen tot specialistische handleidingen, van nieuwsbrieven tot marketing-teksten, van toeristische brochures tot videospellen en boeken. Meer informatie over mijn vertaalwerk vind je onder (link)

Naast de vertalingen heb ik me ontwikkeld tot natuur- en dierfotograaf. Ooit ben ik, net als vele anderen, begonnen met een eenvoudige camera, maar al snel werd fotografie een heuse passie en nu ga ik bijna nergens meer heen zonder mijn Canon Eos. Onder fotografie vertel ik nog wat meer over mijn activiteiten als fotograaf.

Naast vertalen en fotograferen schrijf ik ook nog. Dit zijn meestal korte stukjes, soms als achtergrond bij een foto, dan weer als blog over taal, natuur, reizen en dieren. Deze stukjes vind je onder blog.

De directie

Het moge duidelijk zijn dat katten de inspiratie vormden voor de naam van mijn bedrijf. Mijn vrouw en ik hebben altijd katten gehad en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Onze huidige heren fungeren dan ook in een duobaan als algemeen directeur. De directie van dit bedrijf gaat dagelijks gekleed in driedelig grijs en een wit pak met stippen.


Pipo directie3
Taco directie

 

Nieuws

Geen Montmartre dit jaar

We keken er ook dit jaar naar uit om in ons eigen dorp op de kunstmarkt Montmartre te staan. En ook al gaat het met corona allemaal de goede kant op, het evenement is al afgelast en dus kunnen we dit jaar niet onze prachtige foto's, kaarten en posters aanbieden. Maar we blijven positief, want het geeft ons ook de gelegenheid om nieuw materiaal te bedenken dat we hopelijk volgend jaar kunnen tonen.